Personvern

Hvem er vi?
Brukshunden.no eies og drives av
Brukshunden DA
Tlf. 22 64 43 00
Smalvollveien 44
0667 Oslo

Denne personvernerklæringen gir deg informasjon om hva som samles inn av personlig informasjon, og hvordan dette brukes.

Erklæringen inneholder informasjon om dine rettigheter ved lagring av personopplysninger gjennom et bruker-/kundeforhold hos oss, og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger i henhold til gjeldende personvernlovgivning.

Behandlingsansvarlig

Brukshunden.no, ved daglig leder Hans-Christian Ørjestad, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Den behandlingsansvarlige har det øverste ansvaret for å sikre at all behandling og håndtering av personopplysninger skjer i samsvar med gjeldende lovgivning.

Informasjonskapsler

Hvis du legger inn en kommentar på dette nettstedet, kan du be oss om å huske navn, e-post og nettsted. Denne informasjonen lagres i en informasjonskapsel og er der for å gjøre ting lettere for deg. Du trenger da ikke å gi inn denne informasjonen på nytt neste gang du legger inn en kommentar. Disse informasjonskapslene utløper etter ett år.

Hvis du har en konto og logger deg inn på dette nettstedet, vil vi opprette en midlertidig informasjonskapsel for å avgjøre om nettleseren din støtter bruk av dette. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger og forsvinner så snart du lukker nettleseren din.

Når du logger deg inn, blir det opprettet informasjonskapsler som lagrer innloggingsinformasjonen din og valg du har tatt når det gjelder hvordan innhold skal vises. Informasjonskapsler med innloggingsinformasjon utløper etter to dager, mens de med visningsvalg varer i ett år. Hvis du krysser av for «Husk meg» vil innloggingsinformasjonen din oppbevares i to uker. Hvis du logger deg ut av kontoen din, vil disse informasjonskapslene forsvinne.

Innebygd innhold fra andre nettsteder

Artikler på denne siden kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra.

Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler, bygge inn sporingssystemer fra tredjeparter og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet.

Analyse (med Matomo Analytics)

Vi samler inn anonymiserte opplysninger om besøkende på vårt nettsted til analyse.
Med anonymiserte opplysninger mener vi opplysninger som ikke kan spores tilbake til en bruker eller en person. Formålet med dette er å samle inn statistikk som kan brukes for å videreutvikle og forbedre nettstedet. Eksempler på denne type data er: antall som besøker siden, hvordan siden blir brukt, hvor lenge besøket varer, hvor brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Vi samler også inn søkeord som brukes via søkemotorene på nettstedet. Dette er kun for å forbedre søketreffene og kundeopplevelsen, og det samles ikke inn info som kan spores tilbake til brukeren.

Matomo Analytics opt-out

Du kan velge å forhindre at dette nettstedet samler inn og analyserer handlingene du gjør her. Dette vil beskytte personvernet ditt, men vil også forhindre at eieren lærer av handlingene dine og skaper en bedre opplevelse for deg og andre brukere.

Hvem vi deler dine opplysninger med

Vi vil ikke dele, selge, overføre eller på annen måte utlevere dine personopplysninger på andre måter enn beskrevet i personvernerklæringen. Dine data vil kun deles dersom vi er rettslig forpliktet eller får ditt samtykke.
Samarbeidspartnere vil kun få innsyn i opplysningene dersom dette er nødvendig for å utføre tjenester for oss, som å håndtere bestilling og betaling via valgt betalingsløsning i nettbutikkens kasse.
Vår samarbeidspartner knyttet til nettbutikken, betaling og leveringsløsninger er digitalbyrået Nettpilot.

Hvor lenge vi oppbevarer opplysninger om deg

Hvis du legger igjen en kommentar, blir kommentaren og informasjon om kommentaren lagret på ubestemt tid. Dette er for at vi kan gjenkjenne oppfølgingskommentarer og godkjenne dem automatisk i stedet for å legge dem i en kø der de må godkjennes manuelt av en redaktør.

For brukere som registrerer seg på dette nettstedet, lagres det også personopplysninger som de oppgir i brukerprofilen sin. Alle brukere kan se, redigere og slette sine egne personopplysninger når som helst (bortsett fra brukernavn). Nettstedets administratorer kan også se og redigere denne informasjonen.

Regnskapsloven pålegger oss å lagre transaksjonsdata i fem år. For å kunne ivareta kunders rettigheter i forbindelse med garanti og reklamasjon i henhold til forbrukerkjøpsloven, kjøpsloven og våre sine salgsbetingelser, lagrer vi kjøpshistorikk i 10 år.

Vi har webhotell hos det norske selskapet ProISP. De lagrer serverloggfiler med IP adresser på besøkende.

Kassesystemet PCKasse er integrert med nettbutikken. Her kommer informasjon og transaksjoner og kunder til å bli lagret av bokføringsmessige hensyn.

Betalingsinformasjon

Vi har Nets som betalingsleverandør. Informasjoner om ordrer og transaksjonsdata går da via Nets. Dette skjer ved kjøp av varer, dvs. inngåelse av avtale om kundeforhold.

Din kontaktinformasjon

Det finnes tre nivåer av brukere på brukshunden.no

Nivå 1) Vanlig besøkende: Her lagrer vi utelukkende IP adresse, nettleser, enhet og navigasjonsmønstre/besøk på brukshunden.no.

Nivå 2) Personer som benytter kontaktskjema på brukshunden.no. Her lagres kontaktinfo på ubestemt tid i lokale epostlesere.

Nivå 3) Kunde som har kjøpt tjenester/produkter på brukshunden.no: I tillegg til data i nivå 1 og 2 lagres navn, ordrehistorikk, betalingsmetode.

Vi anbefaler at våre kunder sender oss sensitiv informasjon på kryptert e-post.

Hvor vi sender opplysninger om deg

Besøkendes kommentarer kan bli kontrollert gjennom en automatisk gjenkjennelsestjeneste mot søppelkommentarer. Her benyttes tjenesten Akismet.

Dessuten sendes brukerdata med personinfo til kassesystemet PCKasse. Bare betrodde ansatte i Brukshunden har tilgang til PCKasse.

Rettighetene dine når det gjelder opplysninger vi har om deg

Hvis du har en konto på dette nettstedet eller har lagt igjen kommentarer, kan du be om å få en eksportfil som inneholder personopplysningene vi har om deg. Dette omfatter all data du har gitt oss. Du kan også be om at vi sletter alle personopplysninger vi har om deg. Dette omfatter ikke opplysninger vi er pålagt å lagre av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsaker.

Hvordan vi beskytter dine personopplysninger?

Er du kunde kan du kontakte oss og be om innsyn.

Våre rutiner for datalekkasjer
Er du kunde kan du kontakte oss og be om innsyn.

Vi mottar data fra følgende tredjeparter: Nets, PostNord

Kommentarpolitikk

Forfatteren påtar seg intet ansvar over kommentarene fra andre på bloggen. Mens kommentarer er velkomne fra noen, forbeholdes retten til å fjerne kommentarer som ikke anses egnet for publisering. Dette kan inkludere, men er ikke begrenset til obstruktive og fornærmende kommentarer. Hatefulle ytringer, rasistiske kommentarer, eller annen form for fordommer vil bli fjernet og IP-adressen vil bli utestengt.