Om oss

Brukshunden har eksistert siden 1993

Hans-Christian Ørjestad grunnla Brukshunden sommeren 1993. Han hadde da i flere år utviklet og produsert eget hundeutstyr. Hans-Christian har utdannelse som hundeinstruktør og mentaltester på hund og stor interesse for brukshundarbeid.

I mange år sto sledehundkjøring med rasen Siberian husky sentralt. Han bygget opp en kennel bestående av meget gode siberian huskyer og hevdet seg i løp og konkurranser. Mange av hundene hans gikk også det legendariske Iditarod trail i Alaska i 2014 og 2015 på spannet til Yvonne Dåbakk.

Hans-Christian har trukket seg tilbake fra den daglige driften av Brukshunden, men er av og til å finne bak symaskinen i butikken.

Bak disken i Brukshunden vil du møte:

Renate Søvde som er utdannet dyrepleier og hundeinstruktør og har jobbet her siden 2009. Hun har hovedsakelig drevet med Lp (lydighet) tidligere, men har fått større fokus på jakt og jakthunder.

Maria Venner er utdannet hundemassør og har jobbet her siden 2013,  hun driver aktivt med flyball og er et råskinn på triks.

– Det er i all hovedsak Renate og Maria som holder hjulene i gang i den daglige driften og det er oss du som kunde møter i butikken.

– Vi er lidenskapelig opptatt av å finne de beste løsninger for deg som kunde uansett utfordringer

– Vi gir deg oppriktige og ærlige svar. Her er det rom for alle spørsmål!